Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

«ΞΑΦΝΙΚΗ ΒΡΟΧΗ» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΒΕΤΤΑ

Η Καλλιόπη Βέττα, γνωστή και αγαπημένη του ζακυνθινού κοινού, μας χάρισε μια μελωδική βραδιά υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας στις 29-7-2011 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου. Η συναυλία είχε τίτλο «Ξαφνική Βροχή», ο οποίος είναι και ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς της τραγουδίστριας. Στη συναυλία συμμετείχε και ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου, ο οποίος και υπογράφει μουσικά το νέο δίσκο.

Η Καλλιόπη Βέττα ξεκίνησε τη συναυλία με τραγούδια από το νέο της δίσκο και συνέχισε με κομμάτια για τα οποία είναι γνωστή και καταξιωμένη η ερμηνεία της. Ακούσαμε και τραγουδήσαμε το Άσπρο περιστέρι, Θάλασσα πλατιά, Είσαι ένα περιστέρι, του Μάνου Χατζιδάκι, την Όμορφη Πόλη, Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, Δρόμοι παλιοί, Ποιος τη ζωή μου κυνηγά, του Μίκη Θεοδωράκη, την Όμορφη και παράξενη πατρίδα, του Δημήτρη Λάγιου, το Μη με ρωτάς του Μάνου Λοΐζου, καθώς και ξένα αγαπημένα τραγούδια, όπως το Canto per me και το La vita e bella.

Επίσης την ορχηστρική σύνθεση του Γιάννη Ιωάννου, με τίτλο Ιανός, και ένα τραγούδι του Αντώνη Κλάδη σε ποίηση Κωστή Παλαμά, αφιερωμένο στο νησί του Σολωμού και του Κάλβου.

Με την ορχήστρα της τραγουδίστριας συνέπραξε και η Μαθητική Χορωδία και Μαντολινάτα Ζακύνθου, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κλάδη και τη διδασκαλία του Κώστα Μεϊντάνη. Αξίζει τον κόπο να μνημονευθεί η άρτια εκτέλεση της μαντολινάτας και η όμορφη, δροσερή και σωστή φωνητική παρουσία της μαθητικής χορωδίας.

Σταύρος Αμπελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου