Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η Μαθητική Εστία πέρασε και επίσημα, με την έκδοση σχετικού ΦΕΚ, στο Δήμο μας.

Από το γραφείο του Δημάρχου, λάβαμε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση:


ANAKOIΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την απόλυτη ικανοποίησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, για την επιτυχή έκβαση των πολύμηνων προσπαθειών και διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Παιδείας, που είχαν ως αποτέλεσμα την μεταφορά αρμοδιοτήτων, εξοπλισμού, προσωπικού και κτιριακών εγκαταστάσεων της Μαθητικής Εστίας Ζακύνθου από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στο Δήμο Ζακύνθου.
Η Μαθητική Εστία πέρασε και επίσημα, με την έκδοση σχετικού ΦΕΚ, στο Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος δηλώνει ότι οι χώροι και η υποδομή της Μαθητικής Εστίας θα αξιοποιηθούν στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο.
Στα δωμάτια θα φιλοξενούνται άποροι φοιτητές των ΤΕΙ Ζακύνθου, κατά τους μήνες του σχολικού έτους, ενώ κατά τους θερινούς μήνες και κατά τα διαστήματα των σχολικών διακοπών, ο Δήμος θα μπορεί να φιλοξενεί, ανέξοδα, καλεσμένους του.
Στους χώρους της Μαθητικής Εστίας ο Δήμος θα οργανώσει τη δωρεάν σίτιση ή παροχή τροφίμων σε απόρους, αξιοποιώντας την εθελοντική προσφορά ειδών και εργασίας συμπολιτών μας.
Εδώ, ο Δήμος θα συστήσει νέες, οργανωμένες, κοινωνικές δομές, που στοχεύουν στην ελάφρυνση των αδύνατων οικονομικά δημοτών από τα βάρη της οικονομικής κρίσης. Άμεσα θα ιδρυθούν και θα λειτουργήσουν Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κέντρο δωρεάν Ιατρικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Ο.Δ.Α.Ζ. και το Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Επίσης, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα στεγαστούν στα Γραφεία της Μαθητικής Εστίας.
Ο μεγάλος σε έκταση προαύλιος χώρος θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία γηπέδων αθλοπαιδιών, όπου θα μπορούν δωρεάν να αθλούνται και να περνούν ευχάριστα την ώρα τους οι μαθητές των παρακείμενων σχολικών μονάδων καθώς και οι συνδημότες μας και κυρίως η νεολαία.

Ο Δήμος Ζακύνθου απαντά στην κρίση με επίθεση παροχών και υπηρεσιών, ώστε να διασφαλίσει, στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας, μια αξιοπρεπή διαβίωση, στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου