Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΑΓκΑΛιΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εδώ και ένα έτος λειτουργεί στον Αγαλά με επιτυχία το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «ΑΓκΑΛιΑ» μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος. Τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διδάχθηκαν θεωρία της μουσικής, χορωδία, μουσικά όργανα, ζωγραφική και κατασκευές. Το Κ.Δ.Α.Π. έχει ενταχθεί για το σχολικό έτος 2011-2012 (λειτουργία χειμώνα-καλοκαίρι 1 χρόνο) σε νέο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο πρόγραμμα στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» συνεχίζοντας την λειτουργία του με παρόμοιες δραστηριότητες. Προσκαλούμε τις μητέρες να στηρίξουν το έργο μας και φέτος εγγράφοντας τα παιδιά τους σε ένα Κέντρο που τους δίνει την ευκαιρία να μάθουν και παράλληλα να ψυχαγωγηθούν. 

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μητέρες που είναι μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες ή άνεργες. Εξαιρούνται οι μητέρες που είναι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου , Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α                    ( α’ και β’ βαθμού). 

Επωνυμία

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «ΑΓκΑΛιΑ»

Τοποθεσία

Αγαλάς, πλατεία χωριού σε κατάφυτη με πεύκα περιοχή

Εγκαταστάσεις

Ανακαινισμένο διώροφο κτήριο με δύο βασικές αίθουσες δραστηριοτήτων
Περίοδος λειτουργίας
Σχολικό έτος 2011-2012
Ωράριο λειτουργίας

Καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή

Χειμώνας

15:30-18:30

Καλοκαίρι

9:00-13:00
Ηλικίες παιδιών
5 –12 ετών, δηλαδή από την εγγραφή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι την ολοκλήρωσή της
Ενδεικτικές δραστηριότητες
Θεωρία της μουσικής, χορωδία, εκμάθηση μουσικών οργάνων, ζωγραφική, κατασκευές κ.α.
Εγγραφές
Από τις 27/06/2011 έως 08/07/2011

Δίδακτρα
Για τα παιδιά που θα εγγραφούν μέσω της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του χρηματοδοτούμενου προγράμματος οι υπηρεσίες θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ
Επικοινωνία
Ωράριο 15:20 έως 18:30 στο τηλέφωνο 26950-42396 με τον κ. Φιλιακό Σταμάτη ή κ. Πασχάλη Γεωργία.



Μεσοπρόθεσμο: Αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη και στους δημοτικούς φόρους, βλέπει η ΚΕΔΚΕ

Μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και στους δημοτικούς φόρους που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ φέρνει, μεταξύ άλλων, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατύπωσαν οι δήμαρχοι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, για την περίοδο 2012-2015 προβλέπεται αύξηση 700 εκατ. ευρώ στα "λοιπά έσοδα" για δήμους και περιφέρειες. Από αυτά τα 500 εκατ. αφορούν τα τέλη και 100 εκατ. τη φορολογική ενημερότητα.

Σε ό,τι αφορά τις χρηματοροές από το ΕΣΠΑ, οι δήμαρχοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει η προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων αφού οι επενδύσεις αναμένεται να μειωθούν. Βάσει των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου, για την ίδια τετραετία θα υπάρξει περαιτέρω μείωση δαπανών κατά 685 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 100 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω της εφαρμογής της αναλογίας ένα προς πέντε, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις για το πού αλλού θα υπάρξουν μειώσεις δαπανών.

Ωστόσο, από το 2012 το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εμφανίζει σημαντικά πλεονάσματα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 385 εκατ. ευρώ, για το 2013 1 δισ. ευρώ, για το 2014 περίπου 1,5 δισ. ευρώ και για το 2015 προβλέπονται πλεονάσματα ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Blues-Rock Festival Ζακύνθου

Το 1ο Blues-Rock Festival Ζακύνθου είναι πλέον γεγονός!
Σάββατο, 2 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. - 03 Ιουλίου στις 3:00 π.μ.
Οι πόρτες του αυτοκινητοδρόμου Λιθακιάς θα ανοίξουν για τους λάτρεις του Rock και του Blues 17:00.

Οι μπάντες που θα συμμετάσχουν είναι:

...* IZNOGOOD
* THE BOOGIE SINNERS
* 182 σελίδες
* DAYDREAMERS
* OMOIOI


Free entrance! Είσοδος Δωρεάν!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ξεφυλλίζοντας...

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο μυθιστόρημα “Όσα Χωράει Μια Στιγμή” του συμπατριώτη μας Στέφανου Λίβου σε δωρεάν e-book

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν ως e-book, (1,4mb)αλλά και σε χαρτόδετη έκδοση με 8,60€ μέσω της τεχνολογίας print-on-demand. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Στέφανου Λίβου, και το δεύτερο βιβλίο που εκδίδει, αφού έχει προηγηθεί η συλλογή διηγημάτων Κλεφτές Ματιές.

Ο συγγραφέας σας καλεί να το διαβάσετε, να το κατεβάσετε, να το εκτυπώσετε, να το αγοράσετε, να το κρίνετε, να το διαδώσετε ή να το αναδημοσιεύσετε...!


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Περικοπές τώρα και στη γνώση;

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 1ης ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ζάκυνθος 9 Ιουνίου 2011

Πρόσφατα συγκροτήθηκαν δύο Ενώσεις Γονέων, που εκπροσωπούν τους Συλλόγους Γονέων των περισσότερων δημοτικών σχολείων του νησιού.

Η 1η Ένωση εκπροσωπεί κάποια από τα δημοτικά σχολεία της πόλης και του Βασιλικού.
Πρωταρχικός και καταστατικός σκοπός της είναι, μεταξύ άλλων, η συνεργασία και η αλληλεγγύη των συλλόγων γονέων, για το κοινό καλό των παιδιών - μαθητών, η συμβολή στην ποιοτική βελτίωση, εξυγίανση κι εκσυγχρονισμό της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της μόνης σίγουρης επένδυσης για το μέλλον!

Αυτός ο γενικός, όπως και όλοι οι ειδικότεροι στόχοι της, είναι δυνατόν να επιτευχθούν μόνο με καλή ενημέρωση και συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων γονέων και μαθητών και τη συμμετοχή τους, σε κάθε προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ένωσή μας ενημερώθηκε για την έκδοση υπουργικών αποφάσεων, που αλλάζουν το σύστημα διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά και τα γυμνάσια. Συγκεκριμένα η απόφαση Φ.12/518/61284/Γ1/27.5.2011, προβλέπει πως πλέον θα διδάσκεται μόνο μία δεύτερη ξένη γλώσσα, στις Ε' και ΣΤ' τάξεις του κάθε δημοτικού σχολείου, η Γαλλική ή η Γερμανική. Αυτό το αποφασίζει ο δ/ντής Α' βάθμιας Εκπαίδευσης, αφού συνεκτιμήσει τις δηλώσεις προτίμησης της πλειοψηφίας των μαθητών, που θα του εισηγηθούν οι δ/ντές των σχολείων.

Αντίστοιχη απόφαση (62780/Γ2/02-06-2011) έχει ληφθεί κα για τα γυμνάσια, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη και να προβλέπεται η αναγκαία σύνδεση και συνέχιση της διδασκαλίας της ίδιας δεύτερης ξένης γλώσσας, από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη. Για παράδειγμα, με το νέο αυτό σύστημα, θα συμβεί μαθητές του δημοτικού να διδαχθούν για δύο χρόνια μία γλώσσα και στο γυμνάσιο να καλούνται να παρακολουθήσουν τον τρίτο χρόνο διδασκαλίας μιας άλλης ξένης γλώσσας.

Η παράλογη και κακοσχεδιασμένη αυτή περικοπή, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα και περιττή ταλαιπωρία στους μαθητές.
Ο πιθανός χαρακτηρισμός των δημοτικών σχολείων, ανάλογα με την διδασκόμενη ξένη γλώσσα, ως “γερμανικού” ή “γαλλικού” θα ενισχύσει την προτίμηση του ανάλογου σχολείου για πολλούς μαθητές, με αποτέλεσμα τη μετακίνηση μαθητών, μ' αυτό το κριτήριο, πιθανόν προκαλώντας ερήμωση κάποιων σχολείων και συνωστισμό άλλων.

Γενικά δε, πιστεύουμε πως η μόνη σίγουρη επένδυση για το δυσοίωνο μέλλον είναι η παιδεία και γι' αυτό απαιτείται εξυγίανση, βελτίωση, ανάπτυξη κι εκσυγχρονισμός της μάλλον, παρά περικοπές. Κι αν πρέπει να γίνουν να είναι οι απολύτως αναγκαίες, αφού εξαντληθούν πρώτα άλλοι πρόσφοροι τομείς και σταματήσουν οι σπατάλες του δημοσίου χρήματος.

Γι' αυτό και ζητήσαμε τη συμβολή των γονέων των σχολείων που συμμετέχουν στην Ένωση, στη λήψη της πρότασης μας, συμπληρώνοντας ένα σχετικό ερωτηματολόγιο.
Η απόφαση που θα ληφθεί θα προωθηθεί στις αρμόδιες διευθύνσεις και στο Υπουργείο, σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων της χώρας.

Με χαρά αναμένουμε την ανταπόκριση όλων των γονιών της Ένωσής μας κι όχι μόνο και ελπίζουμε να αποτελέσει αυτή η συγκυρία έναυσμα για την ενεργοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων γονιών, να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τα παιδιά μας.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δημοτικές ειδήσεις

Δημοτικό Συμβούλιο
εκάμανε στη χώρα
κι εμένα με καλέσανε
να πάω αμπονώρα.

Το λόγο παίρνει ο Δήμαρχος
κι ανάλυσε τη ΣΑΤΑ
το πρόγραμμα ολόκληρο,
μα τα λεφτά φευγάτα.

Έταζε σε ούλα τα χωριά
τσου δρόμους να τσου φτιάξει
μαρίνες είχε έτοιμες
καράβια να αράξει.

Νεκροταφεία έφτιαχνε
γήπεδα με μανία
και όλα αυτά που έταζε
δεν ήταν μαλάκια.

Το λόγο παίρνει ο Μπαλιακράς
αρχίζει να φωνάζει
κι ένα γραφείο του ζητά
εκείνο τόνε νοιάζει.

Προτάσεις για το πρόγραμμα
είπε στο Ταβουλάρη
κι εκείνος μας το ανάλυσε
με μπόλικο καμάρι.

Το Τάση τον Αντίοχο
βρήκα ενημερωμένο
και τσι Γαλλίας το πρόβλημα
να έχει ούλο λυμένο.

Μας είπε ο Τάσης το λοιπόν
χωρίς να ιδρώσει καν
το πώς πηδάει τις γκόμενες
ο ....η συνέχεια εδώ.


Post: Γ.Ι.Δ.Α

Σεμινάριο φωτογραφίας


Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ

με την υποστήριξη των τμημάτων Ζακύνθου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
(Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς - Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας)

Διοργανώνει στη Ζάκυνθο σεμινάριο φωτογραφίας με θέμα:
«Το περιβάλλον μιας Φωτογραφίας»Τετάρτη 1 Ιουνίου, ώρα 18.00 – 21.00

Κτήριο ΤΕΙ - Πλατεία Κάλβου 2
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες : 26950 24940-44, 6976110006
Επιμέλεια και παρουσίαση σεμιναρίου Δημήτρης Σκαλιστήρης