Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δήμος για το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ


Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου για το τέλος της ΔΕΗ



Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να απευθύνει επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία να προτείνει την αλλαγή του Άρθρου 53 του Νόμου 4021/2011 (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 218 / ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) περί της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε), σε τρόπο ώστε να δικαιοκατανέμηθούν τα βάρη για την αντιμετώπιση της κρίσης, στους πολίτες, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση:
1.                                Αποδέσμευση του τέλους από τη ΔΕΗ.
2.                                Μετά την κρίση της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου, και αν κριθεί συνταγματικά ορθός, η επιβολή και η είσπραξη του τέλους να γίνεται από τις ΔΟΥ.
3.                                Θέσπιση κριτηρίων που πρέπει να προβλέπουν την πλήρη απαλλαγή των απόρων και αναξιοπαθούντων, αλλά και την κλιμακωτή επιβολή του στους πολίτες, ανάλογα με το αν αφορά την πρώτη κατοικία τους, την έκταση του ακινήτου, το εισόδημα του υπόχρεου ιδιοκτήτη κ.α. κριτήρια, εύκολα ελέγξιμα και επαληθεύσιμα.
4.                                Πέραν των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ήδη υπάγονται στις εξαιρέσεις με την απόφαση της 21ης Νοεμβρίου και αναφέρονται ρητά (αναπηροι 80% και άνω, άτομα με μόνιμη μηχανική υποστήριξη στο σπίτι, όπως καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς) πρέπει να κατονομαστούν ρητά και οι περιπτώσεις ατόμων που δεν υπάγονται σήμερα στις εξαιρέσεις, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρεθούν.
5.                                Κατάργηση της εξέτασης της αδυναμίας πληρωμής από την διακηρυγμένη τριμελή επιτροπή, η οποία δεν διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της κρίσης. Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων απαλλαγής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου