Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δημόσια σύσκεψη για τον εθελοντισμό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Την πρώτη ανοιχτή, δημόσια σύσκεψη φορέων και πολιτών για τον εθελοντισμό οργανώνει ο Δήμος Ζακύνθου, την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, στις 7,30΄ το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

          Στη σύσκεψη θα παρουσιαστούν, η πρόθεση και οι θέσεις του Δήμου για δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού, ώστε να συμβάλλει ενεργά στο συντονισμό και την οργάνωση των εθελοντών, οι οποίοι είτε ήδη δρουν αθόρυβα και μεμονωμένα μέχρι τώρα, είτε θα αποφασίσουν την ενεργή συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις από δω και στο εξής.
          Επίσης, θα παρουσιαστούν, στους φορείς και τους πολίτες της Ζακύνθου, οι δημοτικοί τομείς δράσης όπου χρειάζεται η συμμετοχή εθελοντών.
Ακόμα, στη σύσκεψη θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση, από πλευράς Δήμου, των νέων κοινωνικών δομών που στήνονται στο χώρο της Μαθητικής Εστίας και αφορούν σε: Κοινωνική Τραπεζαρία (σισίτια απόρων), Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ιματιοθήκη, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Ιατρείο και Φροντιστήρια Αλληλεγγύης, όπως και όποιες άλλες δομές μπορούν πρωτόβουλα και δημιουργικά να προτείνουν οι ίδιοι οι πολίτες και να ζητήσουν τη συνδρομή του Δήμου για να τις στήσουν και να τις λειτουργήσουν.

Ο Δήμος, εκτιμώντας ότι χρειάζεται να τονώσει την κοινωνική συνοχή, η οποία δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις των κεντρικών πολιτικών, που εφαρμόζονται  στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, επιδιώκει όχι να ελεήσει, ούτε να προωθήσει την υπεροπτική  φιλανθρωπία, αλλά να οργανώσει την κοινωνική αλληλεγγύη, ως υγιή έκφραση της συλλογικότητας, που πρέπει να επαναφέρουμε στην τοπική μας κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου