Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Συναυλία αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου υπό τη διεύθυνση του Τιμόθεου Αρβανιτάκη.
Στη συναυλία θα ακουστούν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, όπως τα: Όλα δικά σου μάτια μου, Βρέχει πάλι απόψε, Η Μυρσίνη βάζει τ’ άσπρα, Γέλαγε η Μαρία, Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι μου, Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα, Ξημερώνει Κυριακή, κ.ά.π., σε ενορχήστρωση Τιμόθεου Αρβανιτάκη, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι εξαίρετες φωνές των Βασίλη Χριστοδουλόπουλου, Ανδριάνας Λυκούρεση, Άγγελος Δάνος και Μαριάννα Σεμιτέκολου. Την συναυλία παρουσιάζει ο Άγγελος Πυριόχος.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου πρωτοσυστάθηκε το καλοκαίρι του 2009 και έκανε την πρώτη της εμφάνιση τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου στο θέατρο Σαρακινάδου, σε συνεργασία με τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας. Η επόμενη συναυλία της πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2010 σε συνεργασία με το Mandolin Impressions Quartet, ένα καταξιωμένο κουαρτέτο νυκτών εγχόρδων της Πάτρας. Η Τρίτη συναυλία της ορχήστρας πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 με μουσικές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Τον βασικό κορμό της ορχήστρας αποτελούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες των οργάνων κιθάρας και μαντολίνου. Την ορχήστρα θα πλαισιώσουν και άλλα όργανα, όπως βιολιά, βιολοντσέλο, μπάσο, πιάνο, ακορντεόν, κρουστά.
Ψυχή της ορχήστρας αποτελεί ο μαέστρος και ενορχηστρωτής της Τιμόθεος Αρβανιτάκης, ο οποίος προσφέρει εκτός από τις συνθέσεις του και τη διεύθυνσή του και τις απαραίτητες για την ύπαρξη της ορχήστρας πολύτιμες ενορχηστρώσεις του.

Στη συναυλία θα παραβρεθεί και ο τιμώμενος συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος και θα συμπράξει σε κάποια τραγούδια με την ορχήστρα.
Η συναυλία ξεκινά στις 9μμκαι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Α.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου