Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


 Η Κινηματογραφική λέσχη Ζακύνθου σας προσκαλεί
στην προβολή του ντοκιμαντέρ του ζωγράφου και σκηνοθέτη

Μαθιού Γιαμαλάκη-Μαρτζώκη
με τίτλο "ΑΓΑΠΗ.   Η Κρήτη τον Αυγουστο"
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 9.00 μ.μ. στον Δημ. κινηματογράφο " Φώσκολος" στην Πλατεία Σολωμού


ΘΑ  ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Κος ΜΑΘΙΟΣ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ-ΜΑΡΤΖΩΚΗΣ


Ελεύθερη είσοδος


Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:   www.klz.gr     2695029470   &   6977511748


Μαθιός Γιαμαλάκης-Μαρτζώκης

Ο ζωγράφος και σκηνοθέτης Μαθιός Γιαμαλάκης - Μαρτζώκης, γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας του Γιώργης Γιαμαλάκης καταγόταν από την Κρήτη, ενώ η μητέρα του Μαρία, το γένος Μαρτζώκη, καταγόταν από τη Ζάκυνθο. Ξεκίνησε την εργασιακή του δραστηριότητα στην αθηναϊκή εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με παράλληλα σεμινάρια δημοσιογραφίας και εργαζόταν και στην ηλεκτρική εταιρεία ΗΕΑΠ.

Από μικρό παιδί τον απασχολούσε το σχέδιο και η Τέχνη της Ζωγραφικής. Ένα ταξίδι του στη Δυτική Γερμανία τον οδήγησε να θέλει να σπουδάσει εκεί. Με τους πίνακες και τα σκίτσα που κουβαλούσε μαζί του, ξεπερνώντας το προκαταρκτικό, μπήκε αμέσως στα εργαστήρια της Werkkunstschule στο Offenbach/M. Παράλληλα δούλευσε στην εφημερίδα Abend Post. Οι σπουδές του στη Γερμανία συνεχίστηκαν με κρατική υποτροφία για άλλα τρία χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο άρχισε να εργάζεται και σαν Studioman στον Hessischer Rundfunk στην Frankfurt/Μ, γιατί τον γοήτευε ο κινηματογράφος.

Στη Σουηδία πήγε για πρώτη φορά, το 1964, προσκεκλημένος σε γάμο συμμαθήτριάς του και σχεδόν αμέσως προσελήφθη σαν γραφίστας στη Σουηδική Τηλεόραση. Το 1967 ήρθε ανάμεσα στους 10 πρώτους σε διαγωνισμό της Σουηδικής Τηλεόρασης, στον οποίο έλαβαν μέρος 2000 υποψήφιοι. Υπέγραψε την παραίτησή του ως γραφίστας και μπήκε ξανά στην Σουηδική Τηλεόραση ως παραγωγός.

Με μόνιμη κατοικία του τη Στοχόλμη, στη διάρκεια πέντε δεκαετιών παρήγαγε πλούσιο, φιλμογραφικό και ζωγραφικό έργο. Μέσα από τη Σουηδική Τηλεόραση, ως ελεύθερος συνεργάτης, ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική...) και γύρισε πάνω από 65 ταινίες και ντοκιμαντέρ από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Έχει κάνει πάνω από 20 εκθέσεις ζωγραφικής, στη Σουηδία, την Ελλάδα, και τη Γερμανία.

Οι σκέψεις του είναι αποτυπωμένες στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.matheo.se/ (e-mail: matheo@spray.se)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου