Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Mαζί για την Αυτοδιοίκηση των Ιόνιων Νησιών

Γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ιονίων νήσων γίνεται σήμερα στην Κέρκυρα όπου σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο με τίτλο "ΜΑΖΙ για την Αυτοδιοίκηση των Ιόνιων Νησιών" με επικεφαλής το δήμαρχο Ζακυνθίων Στέλιο Μποζίκη πήρε 23 ψήφους, ήρθε δεύτερο και κατέλαβε 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ιονίων Νήσων.

Το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχτηκε από τη Ν.Δ. πήρε 40 ψήφους, ήρθε πρώτο και κατέλαβε 4 έδρες στο Δ.Σ.
Μία έδρα κατέλαβε επίσης η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ.
Το 15/μελές Δ.Σ. της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων αποτελείται, λοιπόν, από τους 7 Δημάρχους των Νησιών μας και τους 8 δημοτικούς συμβούλους που εκλέχτηκαν σήμερα από τη Γενική Συνέλευση.

Η Ζάκυνθος έχει δύο μέλη στο Δ.Σ. της ΠΕΔ, το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβούλιου Γιώργο Αρμένη.
Να τι αναφέρει σχετικό μήνυμα του Στέλιου Μποζίκη για τις εκλογές αυτές:

"Σ’ αυτό το κρίσιμο –λόγω οικονομικής κρίσης– αλλά και ελπιδοφόρο –λόγω διοικητικής μεταρρύθμισης– σταυροδρόμι, που βρίσκεται σήμερα η ελληνική αυτοδιοίκηση, καλούμαστε να αναδείξουμε τα όργανα που για πρώτη φορά θα διοικήσουν την Περιφερειακή Ένωση Δήμων των νησιών μας, των Ιόνιων Νησιών.


Σήμερα, που μέγα πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης αναδεικνύεται η οικονομική δυσπραγία, η Περιφερειακή Ένωση των νησιών μας χρειάζεται να αναπτύξει δράσεις για την ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την τοπική ανάπτυξη και τις τοπικές μας οικονομίες.
Σήμερα, που οι πολίτες των δήμων μας βιώνουν επώδυνα τα αποτελέσματα των οικονομικών μέτρων λιτότητας και τις επιπτώσεις της κρίσης, πρέπει να θεωρούμε χρέος μας την επεξεργασία σχεδίων και προγραμμάτων, από το συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας, που:
- θα προστατεύουν το εισόδημα του νοικοκυριού σε τοπικό επίπεδο
- θα καταξιώνουν τον ρόλο του θεσμού, ως βασικού εργαλείου – μοχλού της τοπικής ανάπτυξης
- θα αναδεικνύουν τις πράσινες πολιτικές και την ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας ως βασικές συνιστώσες της τοπικής ανάπτυξης, που θα αποτελούν εναλλακτικές λύσεις για την ανέχεια και την υποβάθμιση των νησιών μας
- θα δημιουργούν μια νέα συλλογικότητα εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και καταξίωσης για την πολιτική, για την κοινωνική συνοχή και τον εκσυγχρονισμό των δήμων
- θα αντιμετωπίζουν τα στοιχεία της κρίσης του πολιτικού συστήματος, που αντανακλούν και στην αυτοδιοίκηση, με την ενίσχυση των διαδικασιών διαφάνειας, χρηστής διοίκησης, συμμετοχής του δημότη στα θέματα που τον αφορούν και αντικειμενικότητας στην εξυπηρέτηση του πολίτη
- θα υποδεικνύουν μέτρα κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας, των κοινωνικά αποκλεισμένων και των θυμάτων της οικονομικής κρίσης
- θα προτείνουν δράσεις και ενέργειες για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή σε κάθε νησί μας χωριστά και στην Περιφέρειά μας συνολικά.


Σήμερα, που ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ χρειάζεται να ενισχυθεί και να αποδώσει τα μέγιστα των αποτελεσμάτων για τα οποία θεσπίστηκε, η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων πρέπει:
- να συγκεντρώσει και να επεξεργαστεί στοιχεία για το έργο και τις πρόσθετες αρμοδιότητες των νησιωτικών δήμων μας,
- να ερευνήσει και να μελετήσει ζητήματα σχετικά με τη διόρθωση αδυναμιών της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης,
- να προωθήσει τη συστηματική ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού και των αιρετών οργάνων των δήμων μας,
- να προαγάγει, σε εθνικό επίπεδο, τη συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και το Σύνδεσμο Νησιωτικών Περιοχών και, σε διεθνικό επίπεδο, τη συνεργασία με όργανα και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων μας γιατί έχουμε συγκεκριμένο όραμα, επεξεργασμένο σχέδιο και πρόγραμμα για τη συλλογική δράση της αυτοδιοίκησης στα νησιά μας.
Ζητάμε την ψήφο όλων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών εντάξεων, γιατί στην κρίση που δημιουργεί η εξάρτηση της Αυτοδιοίκησης αντιτείνουμε την ανεξαρτησία από το κράτος, την αυτονομία από τα κόμματα, την οικονομική και οργανωτική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία της.
Διεκδικούμε την ψήφο των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων για να απαιτήσουμε μ α ζ ί μια ΚΕΔΕ δημιουργική, με σχέδιο, όραμα και δράση, που να καθορίζει ένα νέο πλαίσιο αρχών, λειτουργιών και αγώνων για την αυτοδιοίκηση."


Στέλιος Μποζίκης
Δήμαρχος Ζακύνθου
Επικεφαλής Συνδυασμού για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου