Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κορυφαία κυβερνητική επιλογή η διάλυση των ΔΟΥ σύμφωνα με τους εφοριακούς !

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ «ΛΕΥΚΗ» ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ : ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Θεωρούμε υποχρέωση ως συνδικαλιστές της Ανανεωτικής Συνδικαλιστικής ΚΙνησης να απαντήσουμε στο βομβαρδισμό των δημοσιευμάτων, τα οποία παρουσιάζουν – έμμεσα ή άμεσα – ως υπευθύνους για τη διάλυση των ΔΟΥ και την τεράστια υστέρηση των δημοσίων εσόδων τους εφοριακούς υπαλλήλους. Δεν διστάζουν μάλιστα να κάνουν λόγο, για μια ακόμα φορά, για «λευκή» απεργία των εφοριακών, τη στιγμή που οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται σε καθημερινή βάση με εξοντωτικούς ρυθμούς (με το άγχος και την πίεση να «σπάζουν στομάχια») και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες! Περιγράφουν μάλιστα την κατάσταση λες και οι εφορίες είναι αυτοδιοικούμενες οντότητες και δεν έχει ο Υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός της χώρας την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους τίτλους:

Έθνος: «Κίνημα «δεν εισπράττω» στις εφορίες»

Ελευθεροτυπία: «Δεν εισπράττουν τα έσοδα οι ΔΟΥ»

Ημερησία: "Εφορίες κατ΄όνομα"

Κέρδος: «Σε παραλυσία οι ΔΟΥ της χώρας»

Αφού η ηγεσία της ΠΟΕ-ΔΟΥ -επί της ουσίας- σιγοντάρει με τις πράξεις της αυτό το «κίνημα» συκοφάντησης των συναδέλφων και ταυτόχρονα υπερασπίζεται στα τηλεπαράθυρα την ένοχη για το σημερινό χάλι κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, θεωρούμε ότι πρέπει να βγούμε εμείς μπροστά και να πούμε μερικές αλήθειες που «καίνε»:

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή το να μην πληρώσουν οι φοροφυγάδες και ιδιαίτερα οι μεγαλοφοροφυγάδες, παρά μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Αποδείξεις γι' αυτό αποτελούν η υπολειτουργία του taxis, η έλλειψη προσωπικού στις εφορίες (τη στιγμή που 545 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το Υπ. Οικονομικών παραμένουν αδιόριστοι) η πρόσφατη περαίωση, η ανυπαρξία «πόθεν έσχες» για αγορά μετοχών και ομολόγων και η επέκτασή της τελευταία στην αγορά ακινήτων μέχρι το τέλος του 2013, ο διορισμός των «ημετέρων» σε διευθυντικές θέσεις και άλλα πολλά.

- Η δραματική υποστελέχωση των ΔΟΥ είναι αποτέλεσμα ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου διάλυσης των υπηρεσιών ( στο οποίο ενεργό ρόλο διαδραματίζουν κορυφαία στελέχη της ΠΑΣΚΕ εφοριακών) . Ο απώτερος σκοπός βέβαια είναι η εκχώρηση σε ιδιώτες των αντικειμένων των εφοριών. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την εκχώρηση του τακτικού φορολογικού ελέγχου σε ελεγκτικές εταιρείες, μέσω του φορολογικού πιστοποιητικού και ετοιμάζεται η εκχώρηση της είσπραξης των φόρων σε ιδιώτες.

- Η άγρια μνημονιακή φοροεπιδρομή που έχει εξαπολυθεί ενάντια στον ελληνικό λαό δεν έχει ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος ή του δημοσίου χρέους αλλά την εξαθλίωση των πολιτών για χάρη των τοκογλύφων και των τραπεζών, εγχώριων και διεθνών.

- Τα περισσότερα ΜΜΕ είναι ευθυγραμμισμένα με το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των εφοριών και απολύτως «βολεμένα» με το κυβερνητικό «χάϊδεμα» της φοροδιαφυγής.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ τουρίστες σφάζονται και εσείς το χαβά σας
    Η προπαγάνδα της ΔΗΜΑΡ είναι η μόνη προτεραιότητα της ιστοσελίδας του δημοτικού περιοδικού;
    Η ανακοίνωση του δημάρχου για το φονικό περιστατικό κατά του άγγλου τουρίστα δεν θα έπρεπε να είναι αναρτημένη σε περίοπτη θέση ;
    Έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή