Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Extreme sports στη Ζάκυνθο

Base jumping στο Ναυάγιο!


Στις 17-20 Αυγούστου 2011 στη μαγευτική παραλία του Ναυαγίου πραγματοποιήθηκε ένα exibition show με θέμα το Base Jumping,ένα άθλημα για τολμηρούς, που προέρχεται από την Αμερική και κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα.

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο ProBase Beach Challenge στη Σύμη, βρέθηκαν και στη Ζάκυνθο για να προσφέρουν ένα θέαμα παγκοσμίου επιπέδου. Περίπου 20 αθλητές από όλο τον κόσμο έκαναν ριψοκίνδυνα άλματα από τον βράχο των 200 περίπου μέτρων για να προσγειωθούν στην παραλία κοντά στο ναυάγιο.

Το base-jump είναι πτώση αρχικά ελεύθερη και στη συνέχεια με αλεξίπτωτο, από κατακόρυφους, απότομα κομμένους ή με αρνητική κλίση βράχους, με ελάχιστο ύψος 200μ
Σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό και πρωταθλητή του αθλήματος Στράτο Γιαμούκογλου, η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων, κτίριο (bulding), κεραία (antenna), γέφυρα (span), γη (earth), θέσεις που προσδιορίζουν τις συνθήκες πτώσης- δηλαδή το πεδίο δράσης πρέπει να τέμνει κατακόρυφα την ατμόσφαιρα. Το άθλημα αυτό, όπως τονίζει ο ίδιος, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις τα πάντα σε άλλη διάσταση και ανεβάζει την αδρεναλίνη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι επικίνδυνο, σε περίπτωση που γίνει κάποιος λαθεμένος χειρισμός.

Μόλις ο αθλητής βρεθεί στο κενό από τον γκρεμό, για περίπου δύο δευτερόλεπτα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και αμέσως ανοίγει το αλεξίπτωτο, το οποίο πλέον κατευθύνει ο ίδιος, για να προσγειωθεί στο σημείο που επιλέγει, βλέποντας από ψηλά. Κάποιοι τολμηροί αθλητές για να κάνουν το θέαμα πιο εντυπωσιακό καθυστέρησαν να ανοίξουν το αλεξίπτωτο και μας έκοψαν κυριολεκτικά την ανάσα ...

Οι 20 αθλητές, που προσέφεραν αυτό το ξεχωριστό θέαμα στην παραλία του Ναυαγίου, είναι από τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τον Καναδά, την Αμερική, την Ιταλία και τη Φινλανδία.

Η τριήμερη εκδήλωση στο Ναυάγιο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακυνθίων.

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων, όπου βρίσκεται το Ναυάγιο, κ. Νίκος Ακτύπης, σημείωσε ότι η διοργάνωση αποτελεί μια ιδιαίτερη προβολή της περιοχής σε όλο τον κόσμο και ειδικά για όσους λατρεύουν τα extreme sports.
Δείτε το παρακάτω βίντεο full screen για να το απολαύσετε


Pro BASE Worldcup 2011 BEACH CHALLENGE from skydivewytse on Vimeo.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου