Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

"ΝΤΟΥΕΝΤΕ" ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ στο Λόφο του Στράνη


Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή συναυλία πραγματοποίησαν η τραγουδίστρια Ελένη Πέττα και ο ζακυνθινός, γνωστός κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης στις 7 Αυγούστου στο Λόφο του Στράνη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συναυλίας ήταν ο φυσικός ήχος. Σε ένα δύσκολο, γοητευτικό και κοπιώδες εγχείρημα και ο κιθαρίστας και η τραγουδίστρια Ελένη Πέττα έπαιξαν και ερμήνευσαν χωρίς καμιά ηλεκτρονική ενίσχυση. Ο φυσικός ήχος έδενε αρμονικά με το υπέροχο και υποβλητικό περιβάλλον του Λόφου Στράνη. Οι θεατές είχαν πλαισιώσει κυκλικά τη σκηνή του μικρού και φιλόξενου θεάτρου και παρακολούθησαν σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας τη συναυλία. Η μικρή ορχήστρα του θεάτρου και ο περιβάλλον χώρος είχαν λιτά και καλαίσθητα διακοσμηθεί και φωτιστεί με κεριά από την Ελένη Τουρκάκη.
Η συναυλία είχε τίτλο Ντουέντε, όπως και ο νέος δίσκος της Ελένης Πέττα. Το ντουέντε, λέξη ισπανική, προσπαθεί να εκφράσει το πάθος και το συναίσθημα στις καλλιτεχνικές εκφράσεις του χορού, της μουσικής, του τραγουδιού.


Η συναυλία ήταν ένα μουσικό ταξίδι στις μουσικές της Μεσογείου. Ισπανία, Πορτογαλία, Κάτω Ιταλία, Ελλάδα. Ιδιαίτερη στιγμή η ερμηνεία της Όμορφης και παράξενης πατρίδας του Λάγιου και το Δρόμοι Παλιοί του Θεοδωράκη.
Η Ελένη Πέττα με το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της και την αισθαντική παρουσία της χρωμάτισε την ερμηνεία των τραγουδιών της. Ο Παναγιώτης Μάργαρης έδωσε ένα ακόμα δείγμα της δεξιοτεχνίας και της μουσικότητάς του σε έναν ήχο που έδενε άρρηκτα με τη βραδιά και το περιβάλλον.

Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου